05 march 2017, 16:50 views 35285
Continuă instalarea apometrelor cu citire la distanță
05 march 2017, 16:50 views 35285

Continuă instalarea apometrelor cu citire la distanță

După ce, la sfârșitul lunii martie, au fost instalate apometre cu citire la distanță în primele 13 blocuri locative din strada Negreșteni, contoare de tip nou vor fi instalate în alte o sută de blocuri. Lista a fost aprobată de comun acord cu Întreprinderea Municipală „Infocom", Direcția generală locativ-comunală și amenajare, dar și SA „Apă-Canal Chișinău". Criteriul de bază care a stat la baza selectării a fost cel mai mic procent de repartizare a diferenței de volum.

Într-un comunicat de presă al ACC se menționează că, după cum s-a stabilit anterior și în baza licitațiilor desfășurate, în 50 de blocuri vor fi instalate contoare de tip ultrasonic, iar altele 50 – de tip mecanic. După cîteva luni de la instalare, specialiștii întreprinderii vor putea stabili cu certitudine eficiența după preț și calitate a apometrelor.

Cheltuielile în valoare de circa cinci milioane de lei pentru instalarea contoarelor noi în cele 100 de blocuri vor fi suportate de către furnizorul de apă. Pentru instalarea contoarelor în toate blocurile din oraș este nevoie de opt milioane de euro.

Potrivit directorul general al „Apă-Canal Chișinău", Veronica Herța, în fiecare al patrulea apartament se depistează consum fraudulos, din care rezultă diferența volumului de apă. Anume din acest motiv, furnizorul de apă își propune să instaleze în toate apartamentele din urbe apometre cu citire la distanță.

Source: ipn.md

Keywords:

apometru , instalare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.