18 june 2018, 16:23 views 10729
Nicio grădiniță privată din Chișinău nu este acreditată?
18 june 2018, 16:23 views 10729

Nicio grădiniță privată din Chișinău nu este acreditată?

Nicio grădiniță privată din Chișinău nu dispune de autorizaţie din partea Direcției municipale generale, educație, tineret și sport şi nu este verificată. Acesta este un business, iar părinţii riscă cînd îşi înscriu copii la astfel de grădiniţe. Afirmaţia a fost făcută de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul şedinţei operative de astăzi a serviciilor primăriei.

Potrivit lui Codreanu, aceste grădiniţe sunt deschise în mare parte în case private şi nu sunt verificate la nivel de respectare a normelor sanitare, dar nici la capitolul implementarea curriculei de învăţămînt.

„Dacă întrebați Ministerul Educației, nimeni nu o să vă poată spună câte sunt ele la număr, pentru că ele nu sunt nicăieri înregistrate. Dacă se întîmplă ceva, cine răspunde? Este un subiect sensibil, deoarece vorbim de siguranța copiilor", a opinat Codreanu.

Oficialul a cerut Direcției generale, educație, tineret și sport Chișinău să organizeze discuţii la acest subiect la care să fie chemaţii şi reprezentanți de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul de Sănătate Publică şi reprezentanţi ai asociaţiilor de părinţi.

Source: moldpres.md

Keywords:

Chisinau , grădiniţa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.