29 march 2019, 16:15 views 18396
Autobuzele noi vor fi distribuite și pe rutele suburbane
29 march 2019, 16:15 views 18396

Autobuzele noi vor fi distribuite și pe rutele suburbane

Primăria municipiului Chișinău informează că pe linia nr. 2 de autobuz, care face legătura cu orașul Cricova, vor circula, din aprilie, autobuze noi.

Ultimele 6 unități de transport de pasageri, model „ISUZU Cityport" cumpărate de municipalitate vor ajunge în curînd la Chișinău, iar cîteva vehicule vor înlocui autobuzele vechi și uzate care sînt acum pe linia nr. 2.

În prezent, pe ruta nr. 2 de autobuz circulă 7 unități de transport de mare capacitate, iar unele dintre vehicule au termenul de exploatare de peste 20 de ani.

E de menționat că și pe rutele care fac legătura cu localitățile suburbane: Ghidighici, Băcioi, Dobrogea etc. este necesară îmbunătățirea materialul rulant al operatorului de transport municipal.

Starea unităților de transport din dotarea Parcului Urban de Autobuze a căror termen de exploatare este depășit, se datorează faptului că, în ultimii 13 ani nu s-au făcut investiții la acest capitol.

Odată cu procurarea a în anul curent a lotului de 31 de autobuze, de model „ISUZU Cityport", în valoare de 78 milioane de lei, materialul rulant al Parcului Urban de Autobuze este modernizat în proporție de 30 la sută.

Source: noi.md

Keywords:

autobuz , Chisinau , suburbie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2734 mii locuitori

Cinişeuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Amplasat pe malul pîrîului Saharna, satul Cinişeuţi este situat la o distanță de 13 km de oraşul Rezina şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2734 de oameni. Satul Cinişeuţi este cel mai mare ca număr al populaţiei din raionul Rezina. Prima menţiune documentară a satului Cinişeuţi datează din 5 februarie 1495.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.