30 march 2019, 13:00 views 21704
Zeci de tone de fructe autohtone vor fi expuse duminică la un tîrg organizat în centrul capitalei
30 march 2019, 13:00 views 21704

Zeci de tone de fructe autohtone vor fi expuse duminică la un tîrg organizat în centrul capitalei

Zeci de tone de fructe autohtone vor fi expuse duminică, 31 martie curent, la cea de-a doua ediție a târgului „Ia Moldova acasă", care va fi organizat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului" din centrul capitalei, informează MOLDPRES.

Locuitorii și oaspeții capitalei vor putea procura la târg struguri, mere, prune și chiar mure de pădure. Acestea vor fi expuse de peste 20 de agricultori veniți din toată țara. Organizatorii susțin că producătorii de fructe vor aduce în centrul capitalei 100 de tone de struguri „Moldova" și 20 de tone de mere.

Târgul va începe la ora 11.00 și va dura până la ultimul cumpărător. Prețul unui kilogram de struguri va fi 5 lei și aceștia vor fi vânduți doar la ladă. Prețul unei lăzi cu mere va fi de 70 de lei.

Evenimentul este organizat pentru a doua duminică consecutiv în capitală la solicitarea chișinăuienilor, dar și a agricultorilor, care au anunțat anterior că mai au mari rezerve de struguri și mere în depozite și riscă să suporte mari pierderi financiare. În acest context, producătorii au îndemnat consumatorii să ofere în dar de sărbători fructe autohtone, și nu buchete de flori de import.

Prima ediție a târgului „Ia Moldova acasă" s-a desfășurat duminica trecută, fiind comercializate peste 100 de tone de struguri autohtoni.

La începutul acestei săptămâni, primarul general interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a propus organizarea iarmaroacelor tematice în toate sectoarele capitalei, astfel încât fermierii să-și poată comercializa marfa, iar locuitorii capitalei să poată procura fructe proaspete autohtone direct de la producător.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

tirg , fructe , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3155 locuitori

Bravicea este un sat și comună din raionul Călăraşi. Este unicul sat din comuna cu același nume. Satul Bravicea, pe valea rîului Cula, se află la distanţa de 28 km de orașul Călăraşi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3 155 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.