02 june 2024, 16:30 views 567
O privire în trecut: Lacul Comsomolist
02 june 2024, 16:30 views 567

O privire în trecut: Lacul Comsomolist

Pe internet a fost publicată o nouă serie de fotografii rare dedicate lacului Comsomolist, actualul parc "Valea Morilor".

Internauții menționează că acesta este unul dintre cele mai frumoase locuri din Chișinău, unde au iubit și iubesc să se relaxeze cetățenii și oaspeții capitalei.

"Imagini și atmosferă frumoase", "Era o frumusețe", "Vremurile inimilor calde și a oamenilor educați. Cum să nu tînjim după acele vremuri, cînd era pace și dragoste, fără vulgaritate", "Era cel mai frumos loc de odihnă! Probabil că și acum este". "Locul minunat al copilăriei mele", scriu internauții.

Aceștia menționează că le plăcea să patineze pe lacul Comsomolist în timpul iernii, iar apoi să intre în cafeneaua locală. În spatele plajei era o cantină, ceai cald, borș, plăcinte. Era și un restaurant pe malul lacului, un cinematograf de zi.

Menționăm faptul că și acum în parcul "Valea Morilor" fiecare poate găsi distracție pe placul său și admira frumusețea naturii.

Source: noi.md

Keywords:

Valea Morilor , parc , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.