28 september 2023, 15:00 views 909
Elevii din Văsieni se întorc în bănci. Decizia anunțată de Perciun
28 september 2023, 15:00 views 909

Elevii din Văsieni se întorc în bănci. Decizia anunțată de Perciun

Începînd cu ziua de astăzi, 28 septembrie, elevii din liceul din satul Văsieniraionul Ialoveni, se întorc în bănci. Instituția își reia activitatea după ce luni a intrat în grevă.

Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Dan Perciun, în cadrul emisiunii Alternativa, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Opțiunea de compromis care a fost identificată astăzi și este bine că a fost identificată într-un final, este ca copiii să revină la ore. Instituția își va relua activitatea”, a precizat ministrul Educației.

Potrivit lui Dan Perciun, toate cheltuielile pentru funcționarea singurei clase de a X-a vor fi suportate de către Consiliul raional.

Autoritățile voiau să renunțe la ideea de a forma noi clase de a X-a la Văsieni, din motiv că sunt prea puțin copii, însă au dispus într-un final, la recomandarea Ministerului Educației, ca elevii să meargă la liceul din satul natal.

După circa trei săptămîni de studii, autoritățile au schimbat macazul și au decis să desființeze totuși clasele nou-formate. Nemulțumiți de această decizie, administrația și profesorii au decis să protesteze, dar și să sisteze procesul educațional.

Source: noi.md

Keywords:

elevi , Văsieni , Dan Perciun , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.