11 april 2013, 11:10 views 7545
11 april 2013, 11:10 views 7545

Festivalul Vinului la Comrat


Foto: trm.md

Producătorii de vinuri din Găgăuzia şi-au prezentat producţia la Festivalul Vinului „Gagauz şarabin yortusu", care s-a desfăşurat la 3 noiembrie, la Comrat. Vizitatorii care au venit în piaţa centrală a capitalei autonomiei au gustat din vinurile, dar şi din bucătăria naţională a etniilor care locuiesc în autonomia găgăuză, transmite trm.md.

Programul festivalului a inclus numirea celor mai buni vinificatori, în 16 categorii, de asemenea, înmînarea premiului „Cel mai bun viticultor al Găgăuziei între gospodării". A fost înmînat premiul mare „Pentru merite deosebite în domeniul viticulturii şi vinificaţiei". Seara, pentru participanţi şi spectatori a fost susţinut un concert.

Festivalul Vinului se desfăşoară în autonomia găgăuză pe parcursul ultimilor 12 ani. În 2007 Executivul Găgăuziei a conferit sărbătorii statut oficial. Potrivit deciziei din 18 octombrie 2007, Festivalul Vinului este sărbătorit anual, în prima duminică a lunii noiembrie.

Source: trm.md

Keywords:

Comrat , vin , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.