19 october 2015, 10:54 Artworks views 7298
La Cricova va avea loc Festivalul Vinului Tînăr
19 october 2015, 10:54 Artworks views 7298

La Cricova va avea loc Festivalul Vinului Tînăr

Ajuns la cea de-a 9 ediție, Festivalul Vinului Tânăr, va fi sărbătorit pe 7 noiembrie la „C.V. „Cricova". Desfășurat în primul weekend din luna noiembrie, doritorii sunt asteptați începând cu ora 12.00

Festivalul Vinului Tânăr este un eveniment ajuns la rang de tradiție pe care Cricova îl celebrează de la an la an, în numele culturii consumului „vinului ghiurghiuliu". Astfel, festivalul își delectează oaspeții cu ambientul rustic, bucate tradiționale, muzică și dans popular, dar și obiecte de meșteșugărit și artizanat.

Parte integrantă a festivalului este și gastronomia, unde gurmanzii înrăiți pot gusta din bucatele tradiționale cum sunt brânzeturile, preparatele la ceaun, bucate din carne gatite la gratar, mamăliga și sarmale în foi de viță de vie – specialități moldovenești, ideale pentru a fi urmate de vinul tânăr și ademenitor.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilete, care pot fi cumpărate la la intrare la eveniment.

Source: provincial.md

Keywords:

Festival , vin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.