Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2015, 10:54 Opere de artă views 7271
La Cricova va avea loc Festivalul Vinului Tînăr
19 octombrie 2015, 10:54 Opere de artă views 7271

La Cricova va avea loc Festivalul Vinului Tînăr

Ajuns la cea de-a 9 ediție, Festivalul Vinului Tânăr, va fi sărbătorit pe 7 noiembrie la „C.V. „Cricova". Desfășurat în primul weekend din luna noiembrie, doritorii sunt asteptați începând cu ora 12.00

Festivalul Vinului Tânăr este un eveniment ajuns la rang de tradiție pe care Cricova îl celebrează de la an la an, în numele culturii consumului „vinului ghiurghiuliu". Astfel, festivalul își delectează oaspeții cu ambientul rustic, bucate tradiționale, muzică și dans popular, dar și obiecte de meșteșugărit și artizanat.

Parte integrantă a festivalului este și gastronomia, unde gurmanzii înrăiți pot gusta din bucatele tradiționale cum sunt brânzeturile, preparatele la ceaun, bucate din carne gatite la gratar, mamăliga și sarmale în foi de viță de vie – specialități moldovenești, ideale pentru a fi urmate de vinul tânăr și ademenitor.

Accesul la eveniment se face pe bază de bilete, care pot fi cumpărate la la intrare la eveniment.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Festival , vin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.