05 april 2012, 11:26 Artworks views 9683
05 april 2012, 11:26 Artworks views 9683

Cunoscutele beciuri de la Cricova vor fi reconstituite în China

Cunoscutele beciuri de vin de la Cricova vor fi reconstituite în China, unde urmează a fi construit un oraş subteran al vinului, similar cu cel din Moldova. Potrivit informaţiilor acordate NOI.md de către Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova, despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, cu conducerea companiei chineze "Malul de Aur". Aceasta a semnat cu Combinatul de vinuri "Cricova", principalul producător de vinuri din Moldova, un contract de colaborare, care prevede reconstituirea faimoaselor beciuri de la Cricova într-o regiune din China, precum şi livrarea anuală de la combinatul din Moldova a circa 1 milion de sticle de vin.

Se preconizează că beciurile în China vor fi construite într-o zonă turistică de un colorit impresionant, ceea ce va oferi atît chinezilor, cît şi turiştilor străini posibilitatea de a vizita viitorul oraş subteran şi a degusta vinurile moldoveneşti de calitate, dar şi de a cunoaşte istoria producerii acestora. Costul proiectului şi termenii de implementare a acestuia, deocamdată, nu au fost anunţate.

Reprezentanţii companiei chineze "Malul de Aur" au venit în Moldova în scopul stabilirii asortimentului şi volumului vinurilor care urmează să fie achiziţionate de la Combinatul ”Cricova” în acest an. Ulterior, partea chineză intenţionează să coopereze cu alţi producători de vin din republică.

Combinatul de vinuri "Cricova", renumit pentru beciurile unice şi vinuri excelente, a fost fondat în 1952. Statul deţine 100% din acţiunile acestuia.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.