Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 mai 2012, 11:26 Opere de artă views 9672
04 mai 2012, 11:26 Opere de artă views 9672

Cunoscutele beciuri de la Cricova vor fi reconstituite în China

Cunoscutele beciuri de vin de la Cricova vor fi reconstituite în China, unde urmează a fi construit un oraş subteran al vinului, similar cu cel din Moldova. Potrivit informaţiilor acordate NOI.md de către Ministerul Agriculturii al Republicii Moldova, despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, cu conducerea companiei chineze "Malul de Aur". Aceasta a semnat cu Combinatul de vinuri "Cricova", principalul producător de vinuri din Moldova, un contract de colaborare, care prevede reconstituirea faimoaselor beciuri de la Cricova într-o regiune din China, precum şi livrarea anuală de la combinatul din Moldova a circa 1 milion de sticle de vin.

Se preconizează că beciurile în China vor fi construite într-o zonă turistică de un colorit impresionant, ceea ce va oferi atît chinezilor, cît şi turiştilor străini posibilitatea de a vizita viitorul oraş subteran şi a degusta vinurile moldoveneşti de calitate, dar şi de a cunoaşte istoria producerii acestora. Costul proiectului şi termenii de implementare a acestuia, deocamdată, nu au fost anunţate.

Reprezentanţii companiei chineze "Malul de Aur" au venit în Moldova în scopul stabilirii asortimentului şi volumului vinurilor care urmează să fie achiziţionate de la Combinatul ”Cricova” în acest an. Ulterior, partea chineză intenţionează să coopereze cu alţi producători de vin din republică.

Combinatul de vinuri "Cricova", renumit pentru beciurile unice şi vinuri excelente, a fost fondat în 1952. Statul deţine 100% din acţiunile acestuia.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.