11 aprilie 2024, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 767
Focul Haric va fi adus și în 2024
11 aprilie 2024, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 767

Focul Haric va fi adus și în 2024

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove organizează sub egida și participarea Mitropolitului Vladimir, în Săptămîna Patimilor (29 aprilie – 4 mai 2024), un pelerinaj în Țara Sfîntă, de unde va și preluat și Focului Haric, notează Noi.md.

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove precizează că toți doritorii sînt invitați să participe la o călătorie de suflet, în zonele cele mai cunoscute ale Creștinismului: biserici ridicate pe locurile prin care a trecut Mîntuitorul și a făcut minuni, altele construite peste mormintele martirilor, mănăstiri ale căror istorie se identifică cu istoria Bisericii.

Plecarea se face cu avionul din Chișinău, pelerinii urmînd să ajungă la Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv.

Programul călătoriei va începe în data de 29 aprilie și va include diverse puncte de destinație și locuri de vizitat, printre acestea: Mănăstirea Sfîntul Ioan Botezătorul; Biserica Învierii Domnului (Biserica Sfîntului Mormînt) - complexul bisericii, care include Golgota, Sfîntul Mormînt, Piatra ungerii; Biserica Nașterii Domnului, cea mai veche biserică creștină funcțională din lume, construită în sec. VI.

Totodată, va fi organizat și un pelerinaj pe jos în Ierusalim.

Mitropolia evidențiază faptul că Centrul de Pelerinaj "nu este responsabil pentru întîrzierea zborului sau alte acțiuni ale serviciului de frontieră".

"Persoanele care au probleme cu statul Israel, au depășit termenul de ședere anterior sau au rude apropiate care lucrează acolo, vor fi întoarse cu siguranță înapoi. Rugăm respectuos să nu folosiți pelerinajul drept modalitate de a migra ilegal în Israel, deoarece cu siguranță veți fi întorși înapoi de către serviciile de frontieră și veți pierde banii Dvs", precizează Mitropolia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Focul Haric , 2024 , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.