Mergi spre compartimentul: Istoria
07 februarie 2013, 13:09 Istoria views 7270
07 februarie 2013, 13:09 Istoria views 7270

Expoziția de steaguri a domnilor Moldovei continuă turneul său prin orașele din România

În muzeul „Ștefan cel Mare” din Vaslui s-a deschis o expoziție a steagurilor de luptă a domnilor Moldovei, a declarat marți pentru agenția Novosti-Moldova proprietarul colecției, colonelul Serviciului Vamal al Republicii Moldova Petru Costin.

La deschiderea expoziției, care va dura o lună, a participat conducerea orașului, reprezentanți ai culturii și intelectualității științifice, studenți și elevi.

Colecționarul a precizat că la Vaslui expoziția a venit de la Bîrlad, apoi este așteptată în muzeele din Suceava, Satul Mare, Alba Iulia și în alte orașe din România. De asemenea, el a anunțat că pe 7 februarie la Alba Iulia se va deschide expoziția de arme medievale.

Cuvinte cheie:

istoria , expoziție , domnitori , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1919
Populația:
346 locuitori

Maiscoe este un sat din cadrul comunei Iliciovca, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Florești și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Maiscoe a fost menționat documentar în anul 1919.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.