Mergi spre compartimentul: Istoria
16 ianuarie 2022, 09:30 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 3030
În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță
16 ianuarie 2022, 09:30 Forţa spirituală a Statului Moldovenesc views 3030

În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță

La Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” din satul Nicoreniraionul Drochia, se construiește cea mai înaltă clopotniță din țară. Conform proiectului, clopotnița va avea o înălțime de 49 de metri. Spre comparație, clopotnița din Chișinău are înălțimea de 41 de metri, cu tot cu cruce.

Piatra de temelie a noului edificiu a fost pusă în luna aprilie anul trecut. „Cheltuielile lucrărilor se ridică la suma de 15-16 milioane de lei”, a specificat pentru IPN starețul mănăstirii, arhimandritul Vlasie Ușurelu. La întrebarea cît vor dura lucrările de construcție, starețul a menționat că totul depinde de faptul în cît timp va fi adunată suma necesară de bani și de cîți lucrători competenți se vor implica în realizarea proiectului.

Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” este un locaș monahicesc de călugări și a fost construită prin străduințele arhimandritului Rafail Bodiu, fiind inaugurată în vara anului 1992. El a fost stareț al mănăstirii de la înființarea sa pînă în 2020, cînd a trecut la Domnul. Mănăstirea se află pe locul fostei tabere pentru copii, care a fost construita în 1975 și închisă în 1991. Complexul mănăstirii constă din două grupuri de clădiri. După trecerea starețului Rafail Bodiu la cele veșnice, stareț al mănăstirii din Nicoreni a devenit arhimandritul Vlasie Ușurelu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

clopotniță , manastire , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.