Mergi spre compartimentul: Cultura
28 noiembrie 2013, 15:41 Cultura views 7223
28 noiembrie 2013, 15:41 Cultura views 7223

Moldoveanul Ramin Mazur a devenit laureat al Concursului Internaţional de Fotografie Documentară


Foto: fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net

Fotoreporterul moldovean Ramin Mazur a devenit laureat al Concursului Internaţional de Fotografie Documentară de la Vilnius, ediţia a VI-a, organizat de către Clubul de fotografi din Lituania, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, Ramin Mazur a spus că la concurs au participat fotografi de pe patru continente, iar în finală au ajuns patru fotografi, care au fost invitaţi la Vilnius, unde şi-au ridicat premiile: doi reprezentanţi ai Rusiei, unul din Italia şi el, reprezentînd Moldova cu lucrări din ciclul „Boala Fluturaşului".

„La Vilnius am avut şi o expoziţie cu acest generic, iar fotografiile mele au fost publicate într-o revistă de specialitate. Sînt mîndru că am fost selectat printre finalişti şi că am avut plăcerea şi onoarea să cunosc noi colegi şi să văd munca lor pe viu", a declarat fotoreporterul moldovean.

La rîndul său, maestrul fotograf Mihai Potîrniche, a afirmat că în antologia de fotografie basarabeană, pe care o pregăteşte pentru tipar, alături de specialişti consacraţi în domeniu, a inclus şi cîţiva tineri, printre care este şi Ramin Mazur.

„El are o viziune nouă asupra fotografiei de presă. Cu părere de rău, multe ziare folosesc fotografia ca pată, nu ca informaţie ce ar conţine un mesaj. Apreciez prospeţimea viziunii sale asupra evenimentului, măiestria de a scoate în evidenţă esenţa şi punctul culminant al acestuia", a remarcat Mihai Potîrniche.

Ramin Mazur s-a născut în 1987 în oraşul Rîbniţa. În 2010 a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova, iar în 2013 a obţinut din partea Fundaţiei Magnum pentru Drepturile Omului o bursă în SUA, unde a făcut un stagiu la Universitatea din New York.

În 2011, la Concursul Media pentru Tineri, organizat de către Consiliul Europei, la care au participat reprezentanţi din 47 de ţări, el a devenit cel mai bunt fotograf documentar pentru tineri al anului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , concurs , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
912 locuitori

Duruitoarea Nouă este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Duruitoarea Nouă și Dumeni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 912 oameni. Satul Duruitoarea Nouă a fost menționat documentar în anul 1894.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.