Mergi spre compartimentul: Cultura
05 martie 2014, 16:02 Cultura views 9886
Mihai Volontir a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău
Foto: tv7.md
05 martie 2014, 16:02 Cultura views 9886

Mihai Volontir a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău

Actorul Mihai Volontir a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău”. Decizia a fost luată de către Consiliul municipal. Secretarul consiliului, Valeriu Didencu, a declarat că titlu a fost conferit pentru realizări remarcabile în domeniul artei teatrale şi cinematografiei.

Mihai Volontir mai deţine premiul „Personalitatea ţării”. La începutul anilor 2000, a devenit Cetăţean de Onoare al municipiului Bălţi. De asemenea, i s-a conferit „Ordinul Republicii”, cea mai înaltă distincţie a Republicii Moldova.

În 2009, Mihai Volontir a devenit Doctor Honoris Causa al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, pentru succesele obţinute în vederea dezvoltării artei teatrale şi cinematografiei, şi cu ocazia jubileului de 75 de ani.

Duminică, 9 martie, actorul va împlini 80 de ani.

Sursa: tv7.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1986 locuitori

Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.