Mergi spre compartimentul: Cultura
05 august 2017, 13:10 Cultura views 4078
30 de candidaţi s-au înscris la concursul Premiul Naţional 2017
05 august 2017, 13:10 Cultura views 4078

30 de candidaţi s-au înscris la concursul Premiul Naţional 2017

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Național s-au întrunit ieri la Guvern, pentru a examina cele 30 de dosare ale candidaților și colectivelor de candidați înaintați la ediția 2017 a concursului, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței prezidate de vicepreședintele Comisiei, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a fost prezentată lista candidaţilor, domeniile de nominalizare şi informaţia privind gradul de corespundere a dosarelor prevederilor Regulamentului concursului. În urma discuţiilor, membrii Comisiei au aprobat toate dosarele înaintate pentru Premiul Naţional 2017, structura pe domenii fiind: știință (11 dosare), tehnologii (2 dosare), cultură și artă (13 dosare), sport (4 dosare).

Totodată, Comisia a stabilit componența grupurilor de experți, formate din persoane notorii – academicieni, profesori universitari, practicieni cu expertiză în domeniul corespunzător dosarelor, maeștri în artă şi sportivi. Evaluarea se va efectua în baza fişei de criterii conform Regulamentului.

Precizăm că termenul de depunere a dosarelor pentru participare la concurs s-a încheiat la data de 28 iulie curent. Gala premiilor concursului „Premiul Naţional 2017" va avea loc pe 26 august.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Premiul National , cultura , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
65 locuitori

Caraiman este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 215 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 65 de oameni. Satul Caraiman a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.