Mergi spre compartimentul: Cultura
26 ianuarie 2018, 10:35 Cultura views 14627
Victimele Holocaustului au fost comemorate în cadrul unui spectacol muzical
26 ianuarie 2018, 10:35 Cultura views 14627

Victimele Holocaustului au fost comemorate în cadrul unui spectacol muzical

Victimele Holocaustului au fost comemorate ieri în cadrul unui proiect muzical moldo-israelian al compozitorului Baruch Berliner (Israel). La ceremonia, organizată de Centrul cultural evreiesc KEDEM și găzduită de Filarmonica Națională "S. Lunchevici" a participat vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

"Anual, la 27 ianuarie comemorăm victimele Holocaustului, cele șase milioane de evrei uciși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Este o catastrofă mondială, o tragedie enormă din care trebuie să învățăm, pentru a nu se mai repeta niciodată", a declarat Vladimir Vitiuc în deschiderea programului artistic.

Vicepreședintele Parlamentului a spus că amintirea acestor file tragice ale istoriei trebuie păstrate veșnic, inclusiv prin acțiuni de combatere a discriminării, de promovare a respectului și valorilor umane. "Prin implicare și atitudine vom păstra vie amintirea acestui masacru al secolului XX", a menționat vicespeakerul.

În spectacolul cu genericul "Holocaust. Comemorare. Conștientizare. Depășire" au evoluat Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale "S. Lunchevici", actorii teatrului "De pe strada Trandafirilor", o trupă de rock și balet. În hol a fost vernisată o expoziție de picturi ale artiștilor plastici din țară.

Parlamentul Republicii Moldova a condamnat Holocaustul, adoptînd, în iulie 2016, o declarație politică de acceptare a Raportului Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Holocaust , victime , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.