Mergi spre compartimentul: Bucătăria
17 decembrie 2015, 16:25 Băuturi tradiţionale views 8161
Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului
17 decembrie 2015, 16:25 Băuturi tradiţionale views 8161

Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului

În pragul sărbătorilor de iarnă, companiile vinicole autohtone vin cu produse noi. Vinificatorii au organizat avanpremiera Vernisajului Vinului, unde s-au lăudat cu soiuri unul mai aromat decât altul. Licorile prezentate la eveniment i-au impresionat pe cei care au degustat din băuturi.

"Am vrut să accentuăm soiurile de struguri autohtone, în plus - am mers pe varianta cupajării. Ca rezultat avem patru soiuri de vinuri", vinificatorul Dumitru Munteanu.

Unii nu au rezistat aromelor şi au degustat mai multe tipuri de vin.

"Compania noastra de data asta a obţinut un soi de vin alb. Merge cu bucate uşoare gen fructe de mare, peşte, caşcavaluri mai puţin consistente, salate", a explicat vinificatorul Ilie Gogu.

Vernisajul Vinului va avea loc în data de 21 decembrie. La eveniment vor fi prezentate în jur de 200 de vinuri, dintre care 30 sunt noi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

vin , premiera , degustare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
843 locuitori

Sărata Nouă este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 116 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 843 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.