Mergi spre compartimentul: Cinematografia
28 mai 2015, 10:41 Cinematografia views 8384
Spectatorii din Tallinn au aflat o istorie despre colaborarea muzicienilor etno moldoveni, georgieni și lituanieni (Video)
28 mai 2015, 10:41 Cinematografia views 8384

Spectatorii din Tallinn au aflat o istorie despre colaborarea muzicienilor etno moldoveni, georgieni și lituanieni (Video)

La cinematograful Artis din Tallinn (25.05.2015), a avut loc vizionarea filmului „The way home", regizat de directorul leton Mārtiņš Grauds.

Filmul dezvăluie un proiect cultural de colaborarea al compozitorului leton Valts Pūce şi orchestrei sale etnografice, cu formaţia de etno-jazz „Trigon" din R.Moldova şi formaţia de jazz „The Shin" din Georgia.

Evenimentul a fost organizat de Ambasadele R.Moldova, Georgiei şi Letoniei, în colaborare cu preşedintele Societăţii naţionale culturale letone din Estonia, dna Laura Šmideberga.

Circa 120 de spectatori au vizionat filmul.

Cuvinte cheie:

moldovenii , cooperare , film , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.