Mergi spre compartimentul: Cinematografia
17 iunie 2016, 10:45 Cinematografia views 7924
Zilele Filmului despre Război se desfășoară în 5 orașe ale Moldovei (Foto)
17 iunie 2016, 10:45 Cinematografia views 7924

Zilele Filmului despre Război se desfășoară în 5 orașe ale Moldovei (Foto)

La 13 iunie, la Cahul a avut loc deschiderea Zilelor filmelor despre război dedicate tristei date – celei de-a 75-a aniversări de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Organizator al evenimentului este Proiectul Militar-memorial "Șag k pobede" în parteneriat cu organizațiile regionale ale compatrioților ruși, precum și cu sprijinul centrului rus al științei și culturii. Comitetul organizatoric al acțiunii este condus de bine-cunoscutul regizor sovietic moldovean Nicolai Ghibu.

Au fost selectate pentru proiectare în cinci orașe ale țării capodopere ale cinematografiei sovietice, dedicate primelor zile și perioadei inițiale a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Zilelor filmului de război, publicul a fost salutat de conducătorul Proiectului Militar-memorial "Șag k pobede" militar-Alexei Petrovici și președintele Asociației Ruso-slave din Cahul Vasili Mihailov. Invitat de onoare al evenimentului a fost președintele Consiliului Veteranilor Serviciului de Frontieră Efim Donos. În atenția publicului a fost prezentat un film cu două episoade "Frontiera de stat. Anul 1941", din același ciclu, filmat la studioul "Belarus-Film" în anul 1986. În acest an pelicula își sărbătorește cea de-a 30-a aniversare. Selectarea filmului nu a fost făcută la întîmplare, căci anume în regiunea orașului Cahul în vara anului 1941 a avut loc confruntarea eroică împotriva forțelor inamice care depășeau ca număr și înarmare grăniceri care apărau frontiera.

Organizatorii le-au onorat memoria vizitînd punctul de frontieră Stoianovca. Oaspeții împreună cu colaboratorii Poliției de frontieră a Republicii Moldova au depus flori la monumentul în cinstea eroilor polițiști de frontieră, au vizitat muzeul pichetului de grăniceri.

Zilele filmului de război se desfășoară în perioada 13-18 iunie la Cahul, Bălți, Chișinău, Tiraspol și Chițcani.

Cuvinte cheie:

Cinematografie , oraș , film , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.