Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
06 mai 2014, 09:37 Sărbători şi obiceiuri views 17824
La 9 mai vor fi organizate un şir de evenimente consacrate Zilei Victoriei
06 mai 2014, 09:37 Sărbători şi obiceiuri views 17824

La 9 mai vor fi organizate un şir de evenimente consacrate Zilei Victoriei

La 9 mai vor fi organizate un şir de evenimente consacrate Zilei Victoriei, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Acţiunile consacrate Zilei Victoriei asupra fascismului se vor desfăşura la complexul memorial „Eternitate" şi vor începe la ora 9.00. La eveniment vor participa Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului Igor Corman, Prim-ministrul Iurie Leancă, deputaţi, membri ai Cabinetului de miniştri, politicieni, veterani de război şi rude ale acestora.

După discursurile oficiale, vor urma depuneri de flori la plăcile comemorative şi monumentele „Focul veşnic", „Stela Eroilor Moldoveni" şi „Maica îndurerată".

Mitinguri de comemorare vor fi organizate în toate localităţile Republicii Moldova, iar în catedrale şi biserici vor fi oficiate servicii divine.

De asemenea, se va desfăşura ediţia 2014 a festivalului „Cîntecele credinţei, Speranţei şi Iubirii - Victoria 69". La 9 mai va fi asigurată intrarea liberă pentru doritori în muzeele din ţară, inclusiv la Centrul de cultură şi istorie militară.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Ziua Victoriei , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1739
Populația:
3631 locuitori

Căplani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Căplani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3631 de oameni. Satul Căplani a fost menționat documentar în anul 1739.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.