Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
07 martie 2015, 10:06 Sărbători şi obiceiuri views 13052
Festivalul „Polobocul de aur” va avea loc în Moldova după Paşti
07 martie 2015, 10:06 Sărbători şi obiceiuri views 13052

Festivalul „Polobocul de aur” va avea loc în Moldova după Paşti

Începând cu acest an, va fi organizat Festivalul vinului artizanal, tradiţiilor gastronomice şi meşteşugurilor populare conexe, cu genericul „Polobocul de aur". Acesta se va desfăşura anual, în a doua sâmbătă/duminică după sărbătorile de Paşti, iar locaţia va fi aleasă după provenienţa celor mai bune vinuri artizanale din cadrul concursului anului precedent.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI), Valeriu Lazăr, a subliniat că acest Festival este conceput ca un eveniment de promovare a vinului artizanal, tradiţiilor gastronomice şi meşteşugurilor populare, dar și a atracţiilor turistice din ţară, urmând a fi desfăşurat în fiecare an, în localităţi diferite. „Astfel de festivaluri sunt organizate tradițional de către colegii noștri din țările europene, iar concursul deja consacrat „Polobocul de aur" are potențialul de a deveni un eveniment de masă, care promovează tradițiile noastre autentice, ca element al capacității turistice naționale", a declarat Valeriu Lazăr.

În cadrul Festivalului vor fi expuse vinurile participanţilor înscrişi la concursul ,,Polobocul de aur", iar vizitatorii vor avea ocazia să desemneze, prin degustare, cel mai bun vin la categoria „Preferinţa consumatorilor". De asemenea, la eveniment vor fi înmânate premiile pentru cei mai buni producători, care vor fi selectaţi de către un juriu profesionist, condus de şeful Catedrei de Enologie a Universităţii Tehnice, Anatol Balanuţa.

Anterior, premiile concursului „Polobocul de aur" erau înmânate în cadrul Zilei Naţionale a Vinului. Anual, la concurs participă în jur de 500 de producători de vin artizanal, fiind desemnaţi până acum 135 de învingători din 7500 de participanţi din cadrul celor 12 ediţii precedente.

Evenimentul va fi organizat de CCI, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Culturii, Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția Turismului, Asociația micilor producători de vinuri ș.a.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , vin , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
22 locuitori

Ciofu este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Telenești. Localitatea se află la distanţa de 23 km de oraşul Teleneşti şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Ciofu a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.