Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
05 mai 2015, 10:39 Sărbători şi obiceiuri views 10573
Manifestații ce vor avea loc în capitală cu ocazia zilei de 9 mai (VIDEO)
Foto: newsmoldova.ru
05 mai 2015, 10:39 Sărbători şi obiceiuri views 10573

Manifestații ce vor avea loc în capitală cu ocazia zilei de 9 mai (VIDEO)

Pe parcursul acestei săptămîni, în preajma zilei de 9 mai, vor fi organizate un șir de manifestații dedicate Zilei Victoriei, relatează NOI.md.

Potrivit şefului interimar al Direcţiei social-umanitare şi relaţii interetnice a Primăriei Municipiului Chişinău, Violeta Crudu, pe parcursul întregii săptămîni vor fi organizate marșuri și concerte cu prilejul aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului.

Astfel, la 6 mai, Consiliul coordonator al conaționalilor ruși va desfășura un marș al tăcerii, începînd cu ora 15.00, de la Complexul Memorial „Eternitate" spre strada Ciuflea. Pe 7 mai, începînd cu ora 15.00, Platforma „Patria-Rodina" va desfășura un marș și un miting în PMAN.

Potrivit Violetei Crudu, începînd cu 8 mai, Delegația Comisiei Europene va începe pregătirile pentru organizarea Zilei Europei în PMAN, iar pe data de 9 mai vor fi organizate cîteva marșuri: începînd cu ora 9.00, membri și simpatizanți ai Partidului Comuniștilor vor mărșălui de la Arcul de Triumf spre Complexul Memorial „Eternitate", iar cei ai Partidului Socialiștilor – din Scuarul Europei spre Memorialul „Eternitate".

Partidul Democrat va organiza un concert în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu". Uniunea Națională a Studenților și Tineretului va desfășura un concert în scuarul Magazinului „Unic".

Șeful interimar al Direcţiei social-umanitare a mai anunțat că „la 410 veterani li se vor acorda ajutoare de cîte 10 mii de lei, iar la 752 de persoane asimilate participanților celui de-al Doilea Război Mondial li se vor acorda cîte 4 mii de lei. Banii vor putea fi ridicați la Moldindconbank".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Ziua Victoriei , sarbatoare , Moldova , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
19 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Ivanovca a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.