Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
08 mai 2015, 11:49 Sărbători şi obiceiuri views 12859
În capitală a avut loc Festivalul „Vera, nadejda, liubovi – Pobeda 70” (VIDEO)
Foto: noi.md
08 mai 2015, 11:49 Sărbători şi obiceiuri views 12859

În capitală a avut loc Festivalul „Vera, nadejda, liubovi – Pobeda 70” (VIDEO)

Ieri, în incinta Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” a avut loc Festivalul „Vera, nadejda, liubovi – Pobeda 70”, dedicat aniversării a 70-a a Victoriei asupra fascismului, relatează NOI.md.

În cadrul concertului au răsunat cîntece patriotice în interpretarea tinerilor talentați din întreaga țară. Iar printre spectatori s-au numărat peste 20 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial și rudele acestora. Festivalul s-a desfășurat pentru a 17 oară la noi în țară.

La această manifestație a venit cu un mesaj de felicitare candidatul PCRM la postul de primar general al capitalei, Vasile Chirtoca: „Stimați veterani, dragi locuitori ai municipiului Chișinău! La 9 mai vom marca o sărbătoare deosebită – Ziua Marii Victorii, sărbătoarea unei tristeți luminoase. Această sărbătoare întotdeauna ne va aminti prin ce ați trecut Dumneavoastră, dragi veterani, în acele timpuri grele. Vreau să spun că noi îi ținem minte pe cei care au înfruntat moartea în luptele pentru salvarea Patriei, pe cei care prin muncă eroică în spatele frontului apropiau Biruința, pe cei care au ridicat țara din ruine. Este ziua Memoriei noastre comune.

Este ziua Marelui Eroism. Vom păstra această memorie mulți ani și vom face totul pentru ca nepoții și copiii noștri să știe cu ce preț a fost dobîndită pacea și bunăstarea. Azi, în ajunul Zilei Marii Victorii, vreau să vă adresez cuvinte de adîncă recunoștință. Dumneavoastră, dragi veterani, sunteți generația învingătorilor. Sînteți un exemplu frumos de statornicie, bărbăție, eroism și încredere în faptul că nimic nu a fost în zadar, că viitorul luminos va veni. Vreau să le doresc tuturor veteranilor și tuturor cetățenilor sănătate, fericire, atenție și dragoste din partea celor apropiați, încredere în ziua de mîine. Bunăstare familiilor Dumneavoastră, un cer senin și luminos deasupra capului! Vă felicit cu ocazia sărbătorii Marii Victorii, dragi prieteni!”

Sursa: www.noi.md

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.