Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
15 aprilie 2016, 09:33 Sărbători şi obiceiuri views 7698
Guvernul va organiza mai multe acţiuni cu prilejul celor 25 de ani de independenţă ai R. Moldova
15 aprilie 2016, 09:33 Sărbători şi obiceiuri views 7698

Guvernul va organiza mai multe acţiuni cu prilejul celor 25 de ani de independenţă ai R. Moldova

Premierul Pavel Filip a prezidat, astăzi, prima şedinţă a Comitetului Naţional pentru organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate sărbătoririi a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei a fost discutat conceptul şi cadrul organizatoric al proiectului Programului naţional de acţiuni „Moldova-25".

Vicepreşedintele Comitetului, ministrul Culturii, Monica Babuc a prezentat programul prealabil de acțiuni, elaborat în baza propunerilor prezentate de ministere, instituţii publice și Asociația „Parlamentul-90". Programul include, pe lângă unele acțiuni canonice şi o serie de activități culturale peste hotare, activități care denotă parcursul european al Republicii Moldova, prin prisma salvgardării patrimoniului cultural, valori și destine care au creat istoria și prezentul țării.

Potrivit Executivului, premierul a cerut definitivarea proiectului și înaintarea acestuia spre aprobare. De asemenea, el a propus includerea în program a activităţilor pentru cetăţenii din diaspora moldovenească, care vor fi coordonate de Biroul Relaţiilor cu Diaspora, și dezvoltarea unui plan de comunicare.

Comitetul Naţional pentru elaborarea programului de acţiuni „Moldova 25" a fost instituit prin Hotărârea de Guvern din 14 martie curent.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Ziua Independenței , eveniment , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.