Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
26 februarie 2017, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 7404
Ultima zi a
26 februarie 2017, 14:00 Sărbători şi obiceiuri views 7404

Ultima zi a "Săptămînii clătitelor"

Reprezentanţii comunităților slave din Moldova, inclusiv ruşii şi ucrainenii, marchează astăzi "Maslenița" sau sfârșitul "Săptămânii clătitelor". Această sărbătoare semnifică sfârșitul iernii și începutul primăverii.

Cu această ocazie, în Parcul Valea Morilor, și într-un centru comercial din Capitală, vor fi organizate mai multe manifestații.

Vizitatorii vor avea parte de un spectacol cu iluzioniști, concursuri unde vor fi oferite cadouri și un concert unde vor evolua mai colective artistice. Totodată, oamenii vor putea gusta din clătite.

În această zi se arde o figurină din paie, numită momâie. Potrivit tradiţiei, cei care vor marca această sărbătoare vor avea parte de fericire întreg anul.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Maslenița , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1102 locuitori

Căbăiești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Căbăiești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Căbăiești se află la distanţa de 22 km de orașul Călăraşi și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1 102 oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.