Mergi spre compartimentul: Sărbători şi obiceiuri
01 martie 2018, 14:30 Sărbători şi obiceiuri views 9931
În R. Moldova a fost instituită o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței
01 martie 2018, 14:30 Sărbători şi obiceiuri views 9931

În R. Moldova a fost instituită o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței

Hotărîrea Parlamentului cu privire la zilele comemorative şi la zilele de odihnă în Republica Moldova va fi completată cu o nouă sărbătoare - Ziua Concurenței. Decizia Legislativului în acest sens va fi publicată mîine în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului votat de deputaţi, Ziua Concurenţei va fi una lucrătoare şi va fi marcată anual la data de 30 iunie, ziua în care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței.

Hotărîrea Parlamentului are drept scop promovarea în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

Guvernul, în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărîrii, va prezenta Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta hotărîre.

În majoritatea ţărilor, Ziua Concurenţei este marcată la 5 decembrie. Această sărbătoare a fost introdusă în 2010 la inițiativa Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare pentru a marca cea de-a 30-a aniversare a adoptării de către Adunarea Generală a ONU a Ansamblului de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Ziua Concurenței

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.