Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 august 2014, 14:58 Natura şi turismul views 9813
În Moldova s-a interzis vînatul în zilele de muncă
Foto: tv7.md
14 august 2014, 14:58 Natura şi turismul views 9813

În Moldova s-a interzis vînatul în zilele de muncă

Reguli noi pentru vînători. Guvernul a decis să interzică vînatul în zilele de muncă, pentru a proteja agricultorii care muncesc pe cîmp. Potrivit unei hotărîri aprobate de Executiv, vînătorii vor putea să-şi prindă prada doar în week-end şi de sărbători.

Totodată, a fost redusă şi perioada în care amatorii pot practica această ocupaţie. Dacă pînă acum, vînatul la mistreţi, vulpi, iepuri, prepeliţe şi alte specii era permis timp de două luni, acum, perioada a fost micşorată la o lună şi jumătate.

Aceeaşi hotărîre mai prevede interzicerea vînatului, selectiv, în ariile protejate de stat, dar şi în rezervaţiile naturale: Plaiul Fagului, Pădurea Domnească, Codru, Suta de Movile şi celelalte de pe teritoriul ţării. La fel, ca în anii precedenţi, rămîne, ilegală, vînătoarea de cerbi, elani şi căpriori.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vinatoare , Moldova , rezervaţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
302 locuitori

Hrubna Nouă este un sat din cadrul comunei Taxobeni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Fălești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 302 oameni. Satul Hrubna Nouă a fost înființat în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.