Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
16 aprilie 2016, 15:30 Turismul în Moldova views 7282
Free Walking Tour Chișinău: cum întîmpină capitala turiștii internaționali (Foto)
16 aprilie 2016, 15:30 Turismul în Moldova views 7282

Free Walking Tour Chișinău: cum întîmpină capitala turiștii internaționali (Foto)

Călătoriile sunt mereu însoțite de cheltuieli. Și totuși, există posibilități gratuite de a-ți petrece timpul într-un oraș necunoscut. Această oportunitate poartă numele de Free Walking Tour și este una din cele mai proaspete tendințe europene în domeniul turismului.

Ideea e una simplă : ajungând la hotel, călătorii găsesc broșuri cu informații despre următorul punct de pornire. Aici începe itinerarul lor prin cele mai impresionante locuri ale orașului în care se află. Excursii prin zonele istorice, legendele locurilor însemnate și alți curioși alături – iată un scurt rezumat a ceea ce reprezintă turul.

Recent, tinerii centrului iYoung din Chișinău au inițiat o activitate asemănătoare în capitală. Axându-se în special pe turiștii internaționali, inițiativa urbană își pune ca scop să promoveze cultura locală și centrul istoric al Chișinăului, aducând în prim plan informațiile mai puțin cunoscute despre oraș.

Am stat de vorbă cu Ana Stratu, ghidul Free Walking Tour Chisinau, care ne-a relatat mai multe despre proiect.

«Turul se realizează la solicitarea turiștilor și este absolut gratuit. Un tur durează între 2 și 3 ore, și le prezintă turiștilor cele mai însemnate locuri din capitală : Monumentul lui Ștefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul, Biblioteca Națională (monum. lui Vasile Alecsandri), Muzeul Național de Istorie, Turnul de Apă, Parcul Valea Morilor, Monumentul Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, Catedrala și strada Pietonală. Informațiile despre clădiri sunt preluate de la Centrul de Informare Chișinău, care se află în incinta bibliotecii municipale B.P. Hașdeu. Pe lângă aceasta, avem posibilitatea de a organiza și o excursie în interiorul Arcului de Triumf.

Ce ține de promovare, am stabilit deja parteneriate cu unele hoteluri, astfel încât acestea să informeze turiștii despre excursie, oferindu-le broșurile Free Tour Chișinău. Pe lângă aceasta, avem solicitări și din partea moldovenilor care urmează să întâmpine oaspeți internaționali.

«Noi considerăm că dezvoltarea turismului începe cu informarea calitativă. Astfel, scopul nostru este de a promova locurile frumoase și istorice în care traim, oferind turiștilor o informare calitativă despre orașul nostru» , afirmă echipa iYoung.

Mai multe aflați pe pagina de facebook a proiectului.

Sursa: orasulmeu.md

Cuvinte cheie:

turism , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.