Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 aprilie 2017, 17:26 Turismul în Moldova views 5579
Moldova: Start sezonului marșurilor turistice prin locurile gloriei militare (Foto)
19 aprilie 2017, 17:26 Turismul în Moldova views 5579

Moldova: Start sezonului marșurilor turistice prin locurile gloriei militare (Foto)

În cadrul activității Comitetului Național de Coordonare „Pobeda" Clubul de Alpinism „Travers", cu participarea Clubului Istorico-patriotic Rus și Detașamentului de cercetare „August", cu susținerea Centrului Rus de Știință și Cultură în Republica Moldova și Comisia Unificată de Control au desfășurat primul marș turistic din acest an prin locurile gloriei militare.

Participanți ai marșului au fost tineri, printre care elevi ai claselor primare și gimnaziale, precum și studenți ai instituțiilor superioare de învățămînt. Sub îndrumarea turiștilor și căutătorilor cu experiență, de această dată, ei s-au îndreptat înspre raionul Camenca, pe traseul „Patria celor 4 Eroi ai Uniunii Sovietice".

Timp de 4 zile grupul a vizitat localitățile Severinovca, Cuzmin, Rașcov, Camenca, unde s-au născut și au crescut viitorii eroi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, concetățenii noștri: celebrul comandant al Detașamentului de Partizani general-maiorul Piotr Verșigora, maiorul Ivan Covali, locotenentul superior Fiodor Jarcinschi și Ivan Soltîs, eroul care a închis ambrazura tunului cu pieptul.

În ciuda condițiilor meteorologice dificile, participanții la marș nu au renunțat la marș, parcurgînd pe jos o distanță de circa 60 km prin ploaia torențială și vîntul pătrunzător. Locuitorii satelor și orașelor din Transnistria i-au întîmpinat pe oaspeții de la Chișinău cu căldură, povestindu-le cu venerație și mîndrie despre eroii-concetățeni.

Cuvinte cheie:

turism , istoria

Comentarii

 (1)
  • #1 Lior Răspunde Citează selecţia
    De ce nu scrieti ma de violurile si crimele Armatei Rosii jigodiilor bolsevice chiar impotriva propriilor trupe, concetateni sau a celor invadati !
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
553 locuitori

Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.