Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
02 martie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 10214
Parlamentul a votat în primă lectura abolirea regimului de vize pentru 33 de state
02 martie 2018, 09:30 Natura şi turismul views 10214

Parlamentul a votat în primă lectura abolirea regimului de vize pentru 33 de state

Parlamentul a votat în prima lectură eliminarea obligației deținerii vizelor la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova pentru cetățenii a 33 de state, transmite IPN.

Potrivit notei informative, încasările la bugetul de stat din vize nu se vor diminua semnificativ ca urmare a acestui proiect, deoarece numărul cetățenilor din aceste state care călătoresc în Moldova este de ordinul zecilor pe an.

Deputatul liberal Roman Boțan a remarcat că CNA, în avizul său, a identificat mai multe riscuri ale proiectului în cauză, pentru că unele state se regăsesc pe lista celor care un grad sporit de terorism și unul mic de securitate.

Din cele 33 de state, șapte au ridicat obligativitatea deținerii vizelor de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova: Antigua și Barbuda, Uniunea Dominica, Micronezia, Panama, Peru, Sfîntul Vincent și Grenadine și Samoa.

 

Sursa: deschide.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
794 locuitori

Isăicani este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 94 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 794 de oameni. Satul Isăicani a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.