Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
05 iunie 2019, 15:45 Natura şi turismul views 16233
Încă un moldovean a cucerit Everestul
05 iunie 2019, 15:45 Natura şi turismul views 16233

Încă un moldovean a cucerit Everestul

Un antreprenor din Capitală s-a aventurat şi a cucerit Everestul. Mircea Baciu a devenit al doilea moldovean, căruia i-a reuşit această performanţă.

Alpinistul spune că expediția a fost cea mai grea şi riscantă din viaţa lui, în schimb, este mîndru că a putut să arunce o privire de pe cel mai înalt loc din lume. Cel mai greu i-a fost să înfrunte temperaturile de minus 45 de grade.

Cele 45 de zile de expediţie pe Everest l-au costat pe alpinist o sumă importantă, dar şi ani de antrenamente. Mai ales că echipamentul pe care trebuia să-l ducă în spate cîntărea 25 de kilograme.

Everestul este deschis pentru escaladări doar cîteva zile pe an. Pentru mulţi, aventura s-a încheiat tragic. Numai de la începutul anului, acolo au murit cel puţin 21 de persoane.

Eforturile alpinistului au fost răsplătite cu o diplomă şi un pandativ din aur. Mircea Baciu planifică să cucerească în acest an şi muntele Manaslu din masivul Himalaya.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

munţi , Everest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1602
Populația:
11104 locuitori

Rîşcani este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Rîşcani. Amplasat  în partea de nord-vest a republicii, pe rîuleţul Copăceanca, oraşul este situat la o distanţă de 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 11104 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii datează din anul 1602, cînd o parte a Rîşcanilor de azi, Nagoreni, este întărită lui Vlaicu Vătah şi rudelor sale.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.