Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
10 februarie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2831
În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș
10 februarie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 2831

În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a lăsat pentru ziua de astăzi în vigoare Codul Galben de ghețuș, valabil pentru regiunile de centru şi nord, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, pe arii extinse pe drumuri se va menține ghețuș.

În următoarele zile, în ţară sunt anunţate valori termice până la 12 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 7 grade, noaptea. De vineri, 12 februarie, vremea se va răci brusc, ajungând până la minus 13 grade Celsius.

Salvatorii atenționează și asupra pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu încălzirea vremii în perioada 9 -11 februarie, Centrul Hidrologic prognozează distrugerea treptată a formațiunilor de gheață. Asta înseamnă că gheața pe bazinele acvatice din țară va fi fragilă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol. IGSU cere atenție sporită din partea părinților cu copii minori, precum și a amatorilor de pescuit la copcă.

Autorităţile cer maximă atenție şi prudență după ce pe data de 8 februarie un copil de nouă ani din raionul Călărași s-a înecat într-un iaz din localitate, după ce a intrat pe stratul format de gheață împreună cu un prieten.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

meteo , prognoza , Cod Galben , ghețuș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.