Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
30 decembrie 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2843
Meteorologii au emis un nou Cod galben de ghețuș
30 decembrie 2021, 16:00 Natura şi turismul views 2843

Meteorologii au emis un nou Cod galben de ghețuș

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică. Codul galben de ghețuș este valabil în următoarele două zile.

Potrivit sinopticienilor, începînd de astăzi și pînă mîine pe traseele din țară va persista ghețușul, iar mercurul din termometre va oscila între -1 și +2 grade, transmite moldpres.md.

Astăzi vremea în R. Moldova este determinată de influența unei zone de aer cu presiune atmosferică normală. Cerul este noros, fără precipitații esențiale, vîntul va sufla slab. Ziua se așteaptă maxime între -3 și +2 grade Celsius, iar noaptea temperaturile vor coborî pînă la -10 grade Celsius.

În context, autoritățile recomandă șoferilor să evite călătoriile care nu sînt strict necesare și să își echipeze autoturismele cu pneuri corespunzătoare. Odată ieșiți pe traseu șoferii sînt îndemnați să frîneze preponderant cu motorul și să păstreze distanța între vehicule. Pietonii sînt îndemnați să dea dovadă de maximă prudență.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , ghețuș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
3512 locuitori

Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.