Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 iulie 2014, 16:11 Diaspora moldovenească views 18775
Muncitorii moldoveni pot aplica pentru muncă legală în Israel
Foto: newsmoldova.md
04 iulie 2014, 16:11 Diaspora moldovenească views 18775

Muncitorii moldoveni pot aplica pentru muncă legală în Israel

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) continuă selectarea muncitorilor moldoveni pentru munca legală în Israel conform acordului interguvernamental bilateral.

Potrivit prevederilor Acordului şi Protocolului semnat între Guvernele Republicii Moldova şi Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova, urmau să fie recrutaţi 1000 de lucrători calificaţi în construcţii – armaturieri, specialişti în cofraj, placatori cu plăci şi tencuitori pentru muncă legală în Israel.

În acest context ANOFM, în parteneriat cu Centrul Internaţional „La Strada" și reprezentanții Guvernului Israel, au desfăşurat recrutarea muncitorilor moldoveni din rîndul șomerilor înregistrați la agențiile teritoriale de ocupare a forței de muncă. Pînă la moment, cu contract legal de un an de zile, la muncă în Israel au plecat în jur de 700 de persoane.

Partea israeliană a ținut să informeze că sînt mulțumiți de calitatea implementării acestor documente, dar și de nivelul de calificare a muncitorilor moldoveni. În acest context statul Israel este gata să ofere cote suplimentare de locuri de muncă, atît în domeniul construcțiilor, cît și alte domenii, în mod special în asistența socială și servicii sociale.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, oficiali israelieni au ținut să informeze că muncitorii moldoveni au fost asigurați cu spațiu locativ, le-au fost create condiții bune de muncă, și beneficiază de toate drepturile sociale ca și cetățenii statului Israel.

Pentru beneficiul muncitorilor moldoveni, pe lîngă inspectoratul israelian de muncă, a fost instituită o linie fierbinte unde muncitorii pot apela în caz că apar conflicte de muncă sau alte probleme.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

munca , Israel , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
571 locuitori

Marianca de Jos este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Marianca de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Ștefan Vodă și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 de oameni. Satul Marianca de Jos a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.