Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iulie 2014, 14:38 Diaspora moldovenească views 10985
Studiu: Migrația moldovenilor în UE va fi modestă
Foto: unimedia.info
15 iulie 2014, 14:38 Diaspora moldovenească views 10985

Studiu: Migrația moldovenilor în UE va fi modestă

Migrația moldovenilor în țările Uniunii Europene după liberalizarea regimului de vize va fi una modestă. Cel puțin asta arată concluziile unui studiu realizat de Centrul Polonez de Studii Est-Europene (Polish Centre for Eastern Studies) efectuat împreună cu alte șapte instituții de cercetare, transmite UNIMEDIA cu referire la euobserver.com.

Cercetările au ajuns la concluzia că migrația din Ucraina, Belarus și Moldova după liberalizarea vizelor va fi una modestă.

Cu toate acestea, 120 de experți în problemele migrației chestionați pentru studiu au sugerat că regimul liberalizat de vize oricum va avea unele consecințe.

Acestea includ o creștere temporară a circulației migraționale, migrația cu ședere pe termene lungi, înclinație spre reîntregirea familiei, tendința de legalizarea migranților ilegali care se află deja în UE, și o creștere a migrației în scopuri educaționale.

Potrivit sursei, circa 500 de mii de moldoveni ar avea cetățenie română, iar 200,000 – 300,000 de moldoveni se află în UE.

Cele mai populare destinații în UE pentru muncitorii migranți sînt Polonia, Italia, Republica Cehă, Spania și Germania.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

migratie , moldovenii , UE , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
226 locuitori

Iliciovca este un sat din cadrul comunei Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Drochia și la 193 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 226 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.