Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 martie 2015, 12:06 Diaspora moldovenească views 10702
Moldoveanul cu cont de milioane într-o bancă elvețiană
12 martie 2015, 12:06 Diaspora moldovenească views 10702

Moldoveanul cu cont de milioane într-o bancă elvețiană

Opt cetățeni născuți în Republica Modova au deținut conturi secrete în valoare de zeci de milioane de dolari în filiala băncii HSBC din Elveția. Potrivit investigaţii RISE Moldova, În total, aceștia au ascuns în conturile secrete din Elveția 22,8 milioane USD.

Contul cu cei mai mulţi bani, aproape 21 de milioane de dolari, îi aparţine controversatului om de afaceri Marc Ghelfand, originar din oraşul Tighina. Documentele obținute de RISE Moldova de la Registrul Comercial din Rusia (EGRUL) arată că Ghelfand îşi desfăşoară activitatea financiară în Rusia. Acesta este administrator la firma International Investment Financing Company Ltd.

Compania prestează servicii de intermedieri financiare, consultanţă şi leasing financiar, afaceri imobiliare şi comerţ.

În perioada 2004-2006, numele lui Ghelfand şi ale companiei New Century Securities Management Anstalt au figurat într-un scandal de proporții în Rusia. Potivit ziarului rusesc Komersant, Marc Ghelfand a fost implicat în afaceri cu produse petroliere în Federația Rusă. Cea mai celebră afacere a fost schema prin care în anii 1993-1995, circa cinci milioane de tone de petrol din Rusia au fost livrate prin contrabandă în state din CSI, Europa de Est, UE şi SUA.

În mai multe investigaţii jurnalistice şi rapoarte din Federația Rusă, Marc Ghelfand este descris drept un controversat om de afaceri din Bender, care ar fi avut legături cu autoritatea criminală Atlant Nataev din Cecenia, asasinat în 1994.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

moldovenii , bani , Elvetia

Comentarii

 (2)
  • #2 kkk Răspunde Citează selecţia
    Криминальный мир России и Молдовы тесно переплетены друг с другом. Вот technik спрашивает, почему нет миллионеров из Кишинева. Можете не сомневаться, наверняка есть, ведь филиал британского банка HSBC не единственный в Швейцарии. И, что характерно, самые крупные мошенники России, Молдовы и других стран из т.н. СНГ, все эти "бизнесмены и предприниматели" в большинстве своем лица еврейской национальности, хотя немало и пройдох от "нетитульных наций" (в том числе наших молдован).
  • #1 technik Răspunde Citează selecţia
    А почему нет миллионеров из Кишинева?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1532
Populația:
3620 locuitori

Cociulia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Cociulia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3620 de oameni. Satul Cociulia a fost menționat documentar în anul 1532.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.