Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 martie 2016, 16:00 Diaspora moldovenească views 9971
O moldoveancă candidează pentru postul de consilier în orașul Torino
23 martie 2016, 16:00 Diaspora moldovenească views 9971

O moldoveancă candidează pentru postul de consilier în orașul Torino

Elena Putina s-a născut în Cetireni, la nici 30 de kilometri de Iași, în Republica Moldova. După ce a devenit învățătoare, în anul 1993, a decis să se mute la Iași, unde și-a continuat studiile.

În anul 2002, moldoveanca a plecat în Italia. După 14 ani de ședere în peninsulă, a decis să candideze pentru funcția de consilier în sectorul unde locuiește, la Torino. „În Italia m-am implicat în intervenții sociale de toate tipurile. Am învățat foarte multe lucruri lucrând direct cu cei care aveau nevoie de asistență socială. Am făcut parte din structuri și asociații foarte active, unde am avut, și încă am, prilejul de a intra în contact cu cele mai diverse tipologii umane: de la oameni ai străzii italieni până la imigranți cu probleme de integrare sau în tot felul de situații periculoase", a precizat moldoveanca.

De asemenea, Elena Putina a spus că, în prezent, coordonează unicul proiect din Piemont în cadrul căruia oamenii străzii pot fi găzduiți, scrie gazetaromaneasca.com.

„Necesitatea a apărut din constatarea că unii își puneau viața în pericol doar pentru că nu doreau să își abandoneze câinele pe stradă, noaptea. Așa am dar viață dormitorului comun, unde partea de asistență a animalului o fac voluntarii specializați în așa ceva", a spus doamna.

Pe lângă activitățile sociale și de partid, Elena Putina este traducător autorizat la Tribunalul din Torino și operator la Crucea Roșie.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

consilier , diaspora , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
5297 locuitori

Olăneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Olăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 27 km de orașul Ștefan Vodă și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5297 de oameni. Satul Olănești este menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.