Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 ianuarie 2019, 11:40 Diaspora moldovenească views 9514
Moldova va lărgi rețeaua diplomatică
04 ianuarie 2019, 11:40 Diaspora moldovenească views 9514

Moldova va lărgi rețeaua diplomatică

În acest an ar putea fi deschise ambasade ale Republicii Moldova în Argentina, India, Irlanda şi Gana, dat fiind faptul că lărgirea reţelei diplomatice a ţării noastre în străinătate este un obiectiv al Ministerului Afacerilor Externe.

În cadrul unui interviu pentru Radio Moldova Actualităţi, şeful diplomaţiei moldoveneşti, Tudor Ulianovschi comentează acest aspect.

„Prezența diplomatică în Gana care este un centru regional politic de influență în Uniunea Africană va aduce valoare adăugată în primul rînd din punct de vedere a susținerii pe dimensiunea internațională și a Agențiilor ONU și altora. Pe de altă parte, de ce nu, să ne gîndim la Africa ca la o piață posibilă de export. La moment înregistrăm export de înghețată, de carne de bovină, de produse moldovenești pe piața africană. Poate fi și o opțiune, Argentina reprezintă o țară cu o pondere majoră în spațiul hispanic în America Latină și America Centrală", a declarat ministrul Tudor Ulianovschi.

În continuare, ministrul Tudor Ulianovschi se referă la importanța cooperării țării noastre cu statele din Golf, acolo unde Republica Moldova are deschise deja două ambasade – la Doha și Abu-Dabi.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

ambasada , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.