Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 martie 2013, 11:29 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2976
10 martie 2013, 11:29 Localitaţile Moldovei și diasporei views 2976

Moldovenii au sărbătorit „Mărţişor”-ul în 12 oraşe ale lumii



Pînă pe data de 7 martie, „Mărţişor”-ul a fost sărbătorit de cetăţeni moldoveni la Odesa, Iaşi, Viena, Baku, Istanbul, Londra, Paris, Varşovia, Madrid, Sarajevo, Vilnius şi Torino. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Dana Muntean, consultant naţional în comunicare la Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.

În cadrul sărbătorii, au fost prezentate istoria şi tradiţia „Mărţişor”-ului, dansuri moldoveneşti, filme despre Republica Moldova, au fost distribuite mărţişoare.

Totodată, au concertat elevi ai Liceului de Muzică „C. Porumbescu” din Chişinău, ţambalagiul Victor Copacinschi, interpreţii Pasha Parfeny, Olga Bolgari, Vica Demici, Ion Sîli, Valentina Tacu, Irina Bulai, Victoria Mahu, formaţia „Odeon” şi alţii.

Banii colectaţi în urma vînzării mărţişoarelor la Londra urmează a fi transmiși pentru copiii defavorizaţi din Republica Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
63 locuitori

Novaia Jizni este un sat din cadrul comunei Ofatinți din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 95 km de Chișinău. Populaţia satului Novaia Jizni alcătuia 63 de oameni în anul 2012. Satul Novaia Jizni a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.