Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 septembrie 2011, 00:44 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6008
10 septembrie 2011, 00:44 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6008

Operaţiunea „Atenţie, copii”

Odată cu începerea unui nou an şcolar sporeşte pericolul traversării străzilor de către elevi, mai cu seamă în apropierea instituţiilor de învăţămînt. Iar în cazul cînd se produce un accident, nu întotdeauna de vină sînt şoferii. De aceea de la 1 pînă la 9 septembrie anul curent în întrega republică se desfăşoară operaţiunea „Atenţie copii!” Datorită acestei operaţiuni va fi redus numărul de accidente şi încălcări atît din partea conducătorilor auto, cît şi a pietonilor. Potrivit inspectorului auto superior de stat Veaceslav Harabari, maior de poliţie, de la începutul anului pe teritoriul raionului Dondușeni s-au produs 16 accidente rutiere, care s-au soldat cu pierderea a 2 vieţi omeneşti şi traumatizarea a 17 persoane, inclusiv şi a unui copil. În cadrul operaţiunii „Atenţie, copii” colaboratorii poliţiei rutiere a raionului Donduşeni citesc în faţa elevilor din şcolile raionului lecţii despre comportamentul în stradă, regulile circulaţiei rutiere, trecerea pietonală etc. În liceul „A.Mateevici” din or. Donduşeni Veaceslav Harabari a citit în faţa elevilor din cl. a 5-a „B” o lecţie despre respectarea regulilor de circulaţie rutieră. De asemenea, el a vorbit elevilor despre regulile la trecerea pietonală. În cadrul operaţiunii „Atenţie, copii” au fost înregistrate cazuri de încălcare a regulilor circulaţiei rutiere atît din partea şoferilor, cît şi din partea pietonilor, la zebră un conducător auto nu a permis trecerea unui pieton. Asemenea operaţiuni sunt desfăşurate în fiece an. E de menţionat faptul, că datorită lor se reduce considerabil numărul de accidente rutiere şi de încălcări pietonale.

Sursa: canalregional.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1464 locuitori

Sofia este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Sofia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1464 de oameni. Satul Sofia a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.