Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 octombrie 2015, 15:07 Copiilor views 29078
S-a dat startul Concursului de desene și fotografii la tema
09 octombrie 2015, 15:07 Copiilor views 29078

S-a dat startul Concursului de desene și fotografii la tema "Unitate prin diversitate - Moldova Mea!"

În cadrul lucrărilor de editare anuală de către ONG "Pro-Europa" la Comrat a Calendarului de birou s-a dat startul Concursului de desene și fotografii la tema "Unitate prin diversitate - Moldova Mea!". La concurs pot participa copiii și adolescenții cu vîrste cuprinse între 6 și 14 ani.

Desenele și fotografiile trebuie să reflecte temele: toleranței, discriminării, dar și cele ce țin de cultură, identitate și îmbunătățirea dialogului intercultural în rîdul copiilor și tinerilor.

Scopul concursului e de a-i implica pe copii și părinții acestora într-un dialog intercultural și a contribui la formarea unei atitudini tolerante față de copii din familiile social-vulnerabile și a minorităților etnice.

Fiecare participant poate depune pînă la 20 octombrie, inclusiv, cîte o lucrare: un desen sau o fotografie.

Pentru cele mai bune lucrări vor fi acordate premii și acestea vor fi publicate într-un calendar de masă al "Pro-Europa" pentru anul 2016, care va fi distribuit pe întreg teritoriul Găgăuziei.

Lucrările urmează să fie prezentate după cum urmează:

Fiecare participant va prezenta cîte 1 lucrare (desen sau fotografie). Desenul poate fi executat în creion, cu carioca sau cu acuarele, pe foaie (de album) format A4.

Fotografia trebuie să fie printată în format A4 (foaie de album). Desenul / fotografia trebuie să exprime propria viziune a autorului asupra temei: "Unitate prin diversitate − Moldova Mea!". Pe partea din spate a lucrării trebuie indicate: numele, prenumele autorului, instituția unde-și face studiile, clasa, vîrsta, locul de reședință, numărul de telefon.

Condiții de participare la concurs:

Desenele / fotografiile, prezentate la concurs nu vor fi returnate. Dreptul de a folosi desenele va reveni organizatorilor concursului.

Criterii de selecție:

- Inovație și creativitate;

- să fie originari din Găgăuzia;

- să corespundă ca vîrsta;

- să fie respectate termenele concursului.

Lucrările voastre sînt așteptate la următoarea adresă: Moldova, Găgăuzia, Comrat, str. Lenin 204 a, of.40, Elena Mina − coordonator local.

Informații suplimentare: 0 (298) 23437,

069555095 proeuropamd@gmail.com

Proiectul "Unitate prin diversitate, prin dialog intercultural în Republica Moldova" este implementat de ONG-ul "Pro-Europa" din Comrat, cu suportul financiar al Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015.

Sursa: gagauzmedia.md

Cuvinte cheie:

concurs , copii , desen , fotografie , Găgăuzia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
4189 locuitori

Crihana Veche este un sat şi comună din raionul Cahul. Crihana Veche este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4189 de oameni. Satul Crihana Veche a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.