19 aprilie 2014, 11:55 Realitatea moldovenească views 16465
Plugaru propune să fie reconstituită Moldova Mare (VIDEO)
Foto: noi.md
19 aprilie 2014, 11:55 Realitatea moldovenească views 16465

Plugaru propune să fie reconstituită Moldova Mare (VIDEO)

„În cazul în care Ucraina nu va reuși să mențină situația sub control și va începe să se destrame în regiuni separate, noi trebuie să fim pregătiți de a reveni la ideea reconstituirii hotarelor Statului Moldovenesc. Și nu e vorba atît de perioada lui Ștefan cel Mare, cît de timpurile lui Stalin, care pentru „a repara nedreptatea față de moldoveni" ne-a dăruit opt mii și ceva de kilometri pătrați din stînga Nistrului, unde locuiau compact moldoveni", a declarat pentru NOI.md fostul șef al Securității Naționale a Moldovei, Anatol Plugaru.

Potrivit interlocutorului, „este necesar de revenit la orînduirea veche a republicii: Țara de Sus, Țara de Mijloc și Țara de Jos cu cei 170 km de litoral de la Marea Neagră, iar regiunea din stînga Nistrului cu acele teritorii dăruite să fie reorganizate în Republica de Est".

„Mă refer la federalizarea Moldovei, ceea ce va permite să scăpăm de permanentă durere de cap care se numește RMN, precum și problemele cu Găgăuzia. Toate problemele se vor rezolva în mod automat, însă cu o condiție – restabilirea de urgență a relațiilor de prietenie cu Rusia", a subliniat Plugaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , frontiera , tari , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.