04 iulie 2014, 11:20 Realitatea moldovenească views 7750
“Bibliobuzul” va merge în toate localităţile R. Moldova
Foto: moldpres.md
04 iulie 2014, 11:20 Realitatea moldovenească views 7750

“Bibliobuzul” va merge în toate localităţile R. Moldova

Prima bibliotecă mobilă din R. Moldova va merge în toate localităţile ţării, împreună cu poeţi şi scriitori. „Bibliobuzul" se va afla în fiecare sat şi oraş timp de o zi. Astăzi la Chişinău a avut loc transmiterea oficială a „Bibliobuzului" de către partea niponă, informează MOLDPRES.

Toichi Sakata, ambasadorul Japoniei în R. Moldova a precizat în cadrul ceremoniei de transmitere că pentru procurarea acestei biblioteci mobile, Ambasada Japoniei a acordat un grant de peste 94 de mii de dolari SUA. În afară de acest ajutor, partea niponă a oferit granturi Moldovei pentru diverse domenii în valoare totală de circa 90 mln de dolari SUA.

Margareta Timofti, Prima Doamnă a R. Moldova a menţionat că a activat în bibliotecă timp de 27 de ani, dar este pentru prima dată cînd asistă la inaugurarea unei biblioteci mobile.

Claudia Balaban, directorul Bibliotecii Naţionale pentru Copii "I. Creangă" a specificat că "Bibliobuzul" deja a fost în tabere pentru copii de la Vadul lui Vodă, dar şi în raionul Căuşeni. În timpul apropiat prima bibliotecă mobilă va poposi la Casa-internat pentru copii cu deficienţe mintale de la Orhei, a spus Balaban.

Biblioteca mobilă are o colecţie de peste 500 de cărţi tipărite, între care dicţionare, enciclopedii, cărţi ilustrate. Totodată, "Bibliobuzul" dispune de 600 de cărţi electronice, trei laptopuri şi trei computere tablete, două eBook readere, proiector şi ecran de proiecţie, aparat foto digital, jocuri şi păpuşi.

Bibliobuzul îşi desfăşoară activitatea sub patronajul ministrului Culturii, Monica Babuc.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

biblioteca , cultura , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.