15 august 2014, 14:11 Realitatea moldovenească views 7191
Universitățile din Moldova  își vor stabili în mod independent taxele de studii
Foto: mediafax.ro
15 august 2014, 14:11 Realitatea moldovenească views 7191

Universitățile din Moldova își vor stabili în mod independent taxele de studii

Guvernul nu va mai stabili valoarea taxelor de studii universitare, așa cum este în prezent. Un document în acest sens a fost aprobat la ședința cabinetul de miniștri, relatează NOI.md.

Potrivit Ministerului Educației, prin acest proiect va fi asigurat dreptul comunității universitare de a se organiza și a se autogestiona, fără nici un fel de ingerințe. Totodată, proiectul vizează consolidarea autonomiei financiare a universităților.

„Impunerea unei metodologii de calculare a taxei de studii nu se mai consideră oportună, este lipsită de temei juridic și vine în contradicție cu principiile pe care se fundamentează autonomia financiară. Proiectul va permite creșterea gradului de a-și asuma anumite obligații, prevăzute în politicile de dezvoltare a învățămîntului superior, asigurarea unui management mai eficient", se arată în nota informativă a proiectului.

Decizia Guvernului vizează, de asemenea, taxele de cazare în căminele studențești.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

universitatea , Moldova , preţ , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.