18 august 2014, 11:23 Realitatea moldovenească views 13924
Protest la frontieră! Mașinile cu rezervorul plin, oprite în vama Sculeni
Foto: protv.md
18 august 2014, 11:23 Realitatea moldovenească views 13924

Protest la frontieră! Mașinile cu rezervorul plin, oprite în vama Sculeni

Peste 20 de șoferi, majoritatea locuitori ai raionului Ungheni, s-au adunat aseară la vama Sculeni. Aceștia spun că de cîteva zile, autoritățile române le interzic să treacă vama dacă au mai mult de 30 de litri de combustibil în rezervoare, pe motiv că ar face contrabandă.

În lista neagră sunt doar mașinile de model Volkswagen Passat care ar avea rezervor mare, scrie protv.md.

Protest in vama Sculeni. Mai multi soferi de autoturisme se plang ca de cateva zile vamesii români le interzic sa intre in România cu rezervorul masinii plin. Ei au dreptul sa aiba doar 30 de litri de combustibil. Daca il umplu la capacitate maxima, sunt banuiti de faptul ca ajunsi la Iasi, unde carburnatii sunt mai scumpi ca in Moldova, il vand, iar asta s-ar numi contrabanda.

„Ei cred că noi facem contrabandă. Pînă acum nu au prins pe nimeni, nimeni niciodată nu a putut să demonstreze", a declarat unul dintre protestari.

„Ce fel de bussiness poate fi cu 40 de litri de motorină. Haideți să fim realiști", a adăugat altul.

După ce au blocat pentru puțin timp accesul transportului spre România, șoferii au încercat să împiedice să treacă și pe vehicolele care intrau în Moldova.

Șoferii spun că autoritățile române nu le prezintă niciun act care să stabilească ce cantitate de combustibil trebuie să aibă în rezervoare.

Autoritatile de la Bucuresti nu au comentat deocamdata situatia.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (1)
  • #1 val Răspunde Citează selecţia
    а вы проверьте румынские машины, которые приезжают в липканы и заливают топливо под завязку, и не только топливо: сигареты, хлеб, виноград и т.д.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
528 locuitori

Dobrogea Nouă este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 32 km de orașul Sîngerei și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 528 de oameni. Satul Dobrogea Nouă a fost întemeiat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.