23 septembrie 2014, 09:43 Realitatea moldovenească views 11722
Pe străzile Chișinăului a fost lansat un troleibuz de generaţia a patra
Foto: tv7.md
23 septembrie 2014, 09:43 Realitatea moldovenească views 11722

Pe străzile Chișinăului a fost lansat un troleibuz de generaţia a patra

Unicul troleibuz de generaţia a patra din Chişinău a fost lansat pe linie. Va circula pe ruta 22, respectiv din sectorul Buiucani spre Botanica. Doar doi şoferi vor avea norocul să conducă cel mai performant mijloc de transport public, unicul cu aer condiţionat în cabina conducătorului auto.

Troleibuzul de generaţia a patra a fost cumpărat cu circa 20 mii euro mai scump decît cele obişnuite, care se asamblează la Chişinău.

Gheorghe Morgoci, şeful regiei Transport Electric Chişinău: «A fost supus multor încercări, inclusiv transportarea cu greutate să zicem aşa, a susţinut toate examenele pentru a fi emis la traseu. Noi avem saci cu nisip pe teritoriul parcului, am încărcat fiecare osie conform cerinţelor tehnice. De aici pleacă la ruta 22 şi va transporta călători. Colegii de la Minsk ni l-au oferit la un preţ simbolic, de 165 de mii de euro, însă costul lui este de peste 200 de mii».

Deşi este mai confortabil, capacitatea troleibuzului e mai mică faţă de celelalte 120 câte au fost procurate din Belarus. Dispune de 75 locuri. De asemenea, sistemul de manevrare este unul computerizat.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

transport public , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
436 locuitori

Fetiţa este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea Fetița se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 48 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 436 de oameni. Satul Fetița a fost atestat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.