23 ianuarie 2015, 16:34 Realitatea moldovenească views 8298
NATO îşi va întări prezenţa în Europa de Est
Foto: antena3.ro
23 ianuarie 2015, 16:34 Realitatea moldovenească views 8298

NATO îşi va întări prezenţa în Europa de Est

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să suplimenteze prezenţa în Europa de Est, în contextul ucrainene, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Avem deja o prezenţă sporită a NATO în Bulgaria şi în alte ţări partenere din estul Europei. Am suplimentat numărul militarilor care participă la exerciţii terestre. Am pus la dispoziţie mai multe avioane şi mai multe nave, sporind prezenţa militară NATO pe teritoriile aliaţilor noştri est-europeni. Vom încuraja această tendinţă", a spus Stoltenberg, conform Mediafax.

Potrivit RIA Novosti, secretarul general NATO a reiterat intenţia materializării planului care prevede desfăşurarea unei forţe de reacţie rapidă şi crearea unor centre de comandament şi control în cel puţin şase ţări din Europa de Est - Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, România şi Bulgaria.

Ţările membre NATO au adoptat pe 5 septembrie 2014 un plan care prevede consolidarea apărării colective şi crearea unei forţe de reacţie rapidă.

În contextul crizei ucarinene, NATO a adoptat o serie de măsuri pentru garantarea securităţii aliaţilor est-europeni. Alianţa a intensificat patrulele aeriene deasupra ţărilor baltice, consolidând prezenţa în Marea Baltică şi în Marea Mediterană.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

NATO , Europa , militari , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 kkk Răspunde Citează selecţia
    НАТО и ЕС должны действовать решительнее. На Обаму никакой надежды нет, он чрезмерно занят гольфом и самолюбованием.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.