26 ianuarie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 8768
Ce șanse are Leancă să ajungă din nou prim-ministru?
Foto: alfanews.md
26 ianuarie 2015, 16:48 Realitatea moldovenească views 8768

Ce șanse are Leancă să ajungă din nou prim-ministru?

Şansele lui Iurie Leancă să ajungă din nou Prim-ministru al Republicii Moldova sunt foarte mici. Potrivit ziarul "Independent", oligarhul Vlad Plahotniuc i-a pregătit lui Leancă un alt viitor.

"Iurie Leancă poate conduce un partid pro-european, al cărei scop va fi - de a prelua electoratul PLDM", ne comunică sursa.

Este foarte posibil, deoarece alegătorii liberal-democraţi, ar putea să nu-l ierte pe liderul PLDM, Vlad Filat pentru cooperarea cu PCRM, care au susţinut crearea Alianței pentru Moldova Europeană.

„Independent" mai scrie că, Plahotniuc nu îşi doreşte consolidarea Partidului Liberal sau apariția unei noi forțe pro-europene. Prin urmare, în planurile vice-președintelui PD - maximum într-un an să-l convingă pe Iurie Leancă să părăsească PLDM şi de a-I propune să conducă un alt partidul, controlat tot de Plahotniuc. Acest lucru se poate întîmpla foarte curînd, dar acum pentru a asigura o majoritate parlamentară, sunt necesari Leancă și cei cîţiva deputați, care sunt gata să-l urmeze.

O asemenea schemă se înscrie perfect în dinamica de modificare a numărului de persoane care controlează fluxurile financiare din Republica Moldova. În cazul în care AIE-1 au fost 4, atunci în noua Alianța pentru Moldova Europeană vor fi doar doi. Se admite faptul că Plahotniuc va încerca să scape şi de partenerul său politic, Vlad Filat pentru a lua pe deplin controlul asupra Republicii Moldova.

Sursa: alfanews.md

Cuvinte cheie:

Iurie Leanca , Moldova , prim-ministru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.